JANUARI | Inspiratie en prachtige foto’s van Christine!

Zo, het is januari geweest. Laten we eens even terug kijken op onze goede voornemens. Ben je nog steeds aan het sporten? Of aan de lijn? Of deed je dit jaar niet aan goede voornemens?
Zelf vind ik het altijd maar lastig om goede voornemens op te stellen en daarnaast vind ik ze altijd erg cliché. Zoals de twee bovenstaande. Natuurlijk, als het jou helpt bepaalde dingen te bereiken, zeg ik doen. Als ik goede voornemens moet noemen voor het jaar 2016 dan zeg ik: lekker eten en genieten van mijn dochter. De laatste doe ik natuurlijk altijd wel maar soms is het erg prettig om er even extra bij stil te staan.
En dan lekker eten. Dat doen we natuurlijk maar al te graag! Daarom vind ik het zo lastig om andere goede voornemens vol te houden. Ook omdat ik in januari nog jarig ben. Dan krijg ik een huis vol gasten waarvoor de lekkerste hapjes op tafel gaan en natuurlijk het klapstuk: de taart. Ik dacht dit jaar eens goed uit te pakken met een klassieke New York cheesecake met frambozencoulis. Zoals de meeste van jullie weten is dit een caloriebom, maar super lekker. En ziet ‘ie er niet uit om op te vreten…? 😉
Om na mijn verjaardag toch een beetje balans te vinden ben ik op zoek gegaan naar winterse gerechten die wat lichter zijn maar toch met ingrediënten van het seizoen. Zo maakte ik een frisse salade van winterpeen met mandarijn, sesamzaadjes en munt. Heerlijk bijgerecht bij een oosterse maaltijd. En de kleuren spatten van het bord!
 IMG_20160116_121553IMG_20160126_193859IMG_20160128_192434
Maar het blijft natuurlijk winter en toen het voor een (helaas) korte periode écht koud was, had ik toch behoefte aan heerlijk comfort food. Een heerlijk warm bordje met paddenstoelen risotto met een gepocheerd ei was het resultaat. Dat doet het altijd goed (ook als het niet koud is).
Verder ben ik al een poosje bezig met brood bakken, dit geeft zoveel voldoening. En is erg leuk om te doen! Ook heb ik me verder verdiept in zuurdesembrood, hiervoor maak gebruik van een natuurlijke gistingsproces zonder gist uit een zakje. Erg leuk en lekker. Probeer het ook eens! En het baksel zelf is natuurlijk erg leuk om op tafel te zetten voor je gasten tussen de gangen door. Zeker met een lekkere boter of olijfolie!
IMG_20151004_130748IMG_20150917_190730
Als afsluiter van mijn maand maakte ik nog een heerlijke salade met geglaceerde biefstuk.
Foto tip: als je deze op de foto zet doe dan een extra laagje saus over het vlees zodat het heerlijk glans. Dit ziet er extra aantrekkelijk uit!
Dus, goede voornemens: het is aan jou om te bepalen wat je hier aan doet. Mijn mening is: alles mag, als je er maar van geniet!
Veel liefs,
Christine Rietveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s