STEL JE MENU SAMEN | Bauke geeft tips!

Je hebt na lang wikken en wegen besloten om je eigen thuisrestaurant te beginnen… Dat lijkt simpel, maar er komt toch het een en ander bij kijken wil je het succesvol maken.
Hoe ga je je gasten ontvangen? Hoe ga je het organiseren? En het belangrijkste: Wat ga je serveren?
In mijn menu’s ga ik uit van themadenken. Ik laat me in ieder geval inspireren door de seizoenen. En ik maak een keuze uit een land, een streek, of een bepaald ingrediënt.
Zo mocht ik laatst een lunch creëren voor de marketingafdeling van onze gemeente. Ik wilde per se in ieder gerecht een lokaal ingrediënt verwerken. Ook wilde ik dat er voor vegetariërs een goed aanbod was, en niet alleen maar een schamel alternatief. Dat was een mooi uitgangspunt als inspiratie.
Op de biologische akker die in onze wijk ligt werd een FullSizeRenderoogstfeest georganiseerd. Iedereen mocht bieten, pompoenen, wortels, palmblad en andere mooie groenten van het veld halen. Ik ging met twee tassen vol heerlijkheden terug naar huis. Meer kon ik niet dragen.
Met zoveel prachtige groenten, ideeën in m’n hoofd en een arsenaal aan kookboeken ben ik aan de slag gegaan. In nog geen twee uur had ik de recepten uitgezocht.
Van de bieten maakte ik een hele simpele vegetarische bietensoep. De pompoenen werden met lokale polderhoen een rijke soep. Van lokale paddestoelen en de overgebleven hoen maakte ik een goed gevulde ragout.
FullSizeRender (1)
Schotse hooglanders geven prachtig, gezond en lekker vlees. Ze zijn familie van de runderen die in de Oostvaardersplassen lopen. bekend van de film ‘De Nieuwe Wildernis’. Met gehakt van deze dieren heb ik polpettone (Italiaans gevuld gehaktbrood) gebakken.
Als vega gerecht bereidde ik tenslotte een Caprese van lokale tomaat en pesto van oude boerenkaas en rucola.
FullSizeRender (2)
Door met lokaal lekkers te werken, heb ik een prachtige harmonieuze lunch op tafel gezet.
Aan het eind van de lunch kreeg ik een daverende ovatie en lovende woorden. Naast dat iedereen er van genoten heeft, en je betaald wordt voor je zelfbedachte menu, is dat natuurlijk het grootste  compliment.
Op welke manier stel jij je menu’s samen?
By Bauke – Melting Flavours Homerestaurant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s