HOE WERKT AIRDND.nl | Hobbychef

Zo werkt AirDnD.nl voor de hobbychef!

Je kookt graag en je vrienden en familie schuiven met plezier bij je aan. Je geniet ervan om mensen te laten smullen van je kookkunsten en je weet de mensen te entertainen door de avond heen. Komt dit je bekend voor? Dan ben je de ultieme hobbychef. Maar dat wist je zelf natuurlijk ook al, daarom heb je je immers aangemeld. Nog niet gedaan? Doe dat dan gelijk hier!
De registratie is goed gegaan, je hebt je e-mailadres bevestigd en bent ingelogd op je account.
Maar wat nu? Profielen, fotoalbums, menu’s en aanschuiftafels. Een hoop informatie en wat wordt er nu precies van je verwacht? Geen zorgen! We nemen je graag stap voor stap mee, zodat jij straks helemaal klaar bent voor die stroom van reserveringen!

Je profiel:

1| Beschrijf je huiskamerrestaurant
Hier is het leuk als je een beetje vertelt over jezelf en de sfeer in jouw huiskamerrestaurant. In welke omgeving komen jouw gasten terecht, wat voor type huis heb jij en hoe gaat het eraan toe tijdens jouw etentjes?
2| Fotoalbum
Onder de beschrijving van jouw huiskamerrestaurant kun je foto’s zetten die tijdens jouw etentjes zijn gemaakt. Op die manier kunnen gasten een beetje de sfeer proeven. Bijvoorbeeld: een foto van jou in de keuken, een foto van de dinerende gasten en een foto van jouw huis. (Let op: foto’s van de gerechten horen thuis in je menu, zie de volgende stap.)
Zo, het profiel is af. Klaar voor de volgende stap: je menu’s. Je kunt ervoor kiezen om een menu aan te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een aanschuiftafel aan te maken.
– Menu: Dit menu is bedoeld voor groepsboekingen. Een groep bekenden (vrienden, familie etc.) boekt gezamenlijk het menu bij jou. De datum waarop deze avond plaatsvindt, bespreek je na het plaatsen van het menu in overleg met de gasten.
– Aanschuiftafel: Dit menu is bedoeld voor mensen die elkaar nog niet kennen. Sommige mensen komen met z’n tweeën en anderen alleen bijvoorbeeld. Deze avond zorgt voor speciale ontmoetingen! Jij bepaalt van te voren de datum waarop je deze avond organiseert. Deze vul je ook in bij het aanmaken.
Kijk hier voor meer informatie over het verschil tussen een menu en een aanschuiftafel:

– Menu (groepsboeking)

1| Coverfoto/omslagfoto
Kies een foto die aanspreekt! Dit is de ‘hoofdfoto’ voor jouw menu, dus de eerste foto die gasten zullen zien wanneer zij jouw menu willen bekijken.
2| ‘’Omschrijf de avond’’
Wat maakt de avond bijzonder/leuk/gezellig? Wat kunnen gasten van de avond verwachten? Misschien moet je hier even over nadenken, maar het is erg nuttig en interessant voor jouw gasten. Hoe enthousiaster je schrijft, hoe enthousiaster je gasten zullen worden!
3| ‘’Omschrijf de gangen’’
Vink het type gang aan. Geef vervolgens iedere gang een naam, omschrijf het gerecht en voeg een foto toe. Nog geen foto? Geen probleem. Kijk even op Google Afbeeldingen of Pinterest of er een foto is die er op lijkt. Later kun je deze vervangen door een foto die je zelf hebt gemaakt. Tips nodig over de beste manier om je eten te fotograferen, kijk dan hier. (Breg: Als deze blog klaar is, kan je daar hier naar doorverwijzen. Dat is ook heel goed voor je vindbaarheid in zoekmachines namelijk.)
Zodra je je menu hebt geplaatst, kunnen gasten je menu’s bekijken en natuurlijk boeken. Houd je mailbox dus in de gaten!

– Aanschuiftafel

Hoe doe je dat? Als je klikt op ‘Maak een menu’, kies je voor de optie ‘Organiseer aanschuiftafel’. Vervolgens werkt het net zo als het aanmaken van een menu in de stappen hierboven. Het enige verschil is dat jij zelf de datum kiest. Zodra je de aanschuiftafel hebt geplaatst, kunnen gasten een plekje reserveren!
Alle bovenstaande punten gedaan? Gefeliciteerd! Je huiskamerrestaurant is klaar voor de opening! Laat je ons weten hoe het gegaan is?
Nog wat inspiratie opdoen? Voor een mooi voorbeeld van een profiel en menu, zie onderstaande links:
De sterren van de hemel bij Henri

Waan je heel even in Frankrijk bij Hugo Elisabeth
By AirDnD.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s